Емайлирани съдове за готвене - предимства и ползи

   Традициите, опитът и съвременните технологии са наложили съдовете с емайлирано покритие да присъстват във всяка кухня. Високото качество, различните по форми и размери, разнообразието от цветове и декорации правят тези съдове красиво допълнение към Вашия интериор. В момента те отново се завръщат с пълна сила и красота на пазара. 
   Освен, че са красиви и цветни емайлираните съдове имат и предица предимства и полезни свойства. Този вид продуки са добър проводник на топлина, пестят енергия по време на готвене. Също така не се повлияват и променят по време на готвене и са много подходящи за приготвяне на здравословна храна. Металните им дръжки или тези от неръждаема стомана са устойчиви при готвене и излагане на висока температура, както и във фурни. Много важно свойство, което притежават е, че не предизвикват алергични реакции. Емайлираните съдове се почистват лесно и са подходящи за измиване в съдомиялна машина. Те са подходящи за всякакъв тип уреди за готвене.

   А ето и няколко полезни съвета при тяхната употреба:
       - За по-оптимално пестене на енергия Ви препоръчваме да използвате котлони с диаметър, съвместим с този на съда. 
       - При готвене на газов котлон, пламъкът от газта да се огранични до размера на дъното на съда, за да се запази добрия вид и качеството му за по-дълго.
   - При готвене върху карамични котлони Ви препоръчваме да почистите добре повърхността на съда и на котлона. Не влачете емайлираните съдове по повърхността на стъклокерамичния котлон, за да не ги повредите.
     - Могат да се почистват с всички видове препарати за миене на съдове, включително и абразиви. Не почиствайте с агресивни химикали, както и с разтвори, съдържащи висока концентрация на сода или киселина.

   Разкрасете своята кухня и направете готвенето едно цветно изживяване с широката гама емайлирани съдове от нашия онлайн магазин - www.ivclean.bg 
   Очакваме Ви и в нашия магазин на адрес - гр. Варна, ул. Евлоги Георгиев 39