Основно почистване - бързо и лесно

Със смяната на сезоните е време да помислим как да почистим и освежим дома си основно. Несъмнено едно по-детайлно почистване в забързаното ежедневие отнема дни, като включва миене на прозорци, почистване на меката мебел, пране на тапицерии, килими, мокети, почистване и пране на щори и т.н. Но ако оптимизираме времето си добре можем да се справим с тази задача по-бързо и лесно.

Запретваме ръкави, кофи и четки и Ви предлагаме няколко съвета за по-бързо и лесно основно почистване на дома.

1. Изперете завивките и пердетата в пералнята – така по-лесно ще отстраните праха от тях. Подходящите за пране в пералня тъкани са: лен, памук, лек вълнен плат или изкуствени материи. А също така след като закачите влажните пердета, целият Ви дом ще ухае на свежо и чисто.
 
2. Почистете отгоре надолу – нашият съвет е почистването винаги да започва отгоре. Какво имаме предвид? Първо забършете праха от гардеробите, секциите и всички високи повърхности. След това прозорците и накрая почистете пода. Така ще избегнете повторното почистване на пода, ако първо започнете от него, тъй като при забърсването на високите части на мебелите пада прах и други частици върху подовите повърхности.
 
3. Избършете всички стъклени повърхности – освен прозорците в дома ни има и много други стъклени повърхности, като огледала, витрини на секции и други. Те също се замърсяват от праха и имат нужда от почистване.
 
4 .Започнете със сухо почистване на пода и завършете с мокро – добре е да почистим първо паяжините по ъглите и тавана и пода с прахосмукачка. Така ще съберем първо праха и падналите частици и ще предотвратим тяхното разпространяване. След това препоръчваме почистването на пода с моп или подочистачка с подходящ препарат за ламинат или фаянс, взависимост от вида на пода Ви. Голяма част от предлаганите препарати за почистване на подови повърхности са със свеж и приятен аромат, а и вече дезинфекциращи. Остава само да изберете аромат според вкуса Ви.
 
И хоп, готови сме с основното почистване и освежаване на нашия дом – бързо и лесно! Потърсете подходящи препарати в нашия сайт: https://ivclean.bg/